Anmäl den svenska sannyasrörelsens trakasseri av Giten

Tre apor, bild

ANMÄL DEN SVENSKA SANNYASRÖRELSENS TRAKASSERI AV GITEN

 
“I am so happy that satsang with Giten continues. I am ashamed by the attack on Giten from the Swedish sannyas movement. I am ashamed that people that have been sannyasins for so long are so unconscious.”
 
– Satyama Padma, participant in satsang with Giten

 

“Min professionella bedömning av denna svenska sannyasorganisation är att den fungerar som en dysfunktionell grupp, där medlemmarna spelar de tre rollerna angripare, förnekare (har inte sett någonting, har inte hört någonting, har inte förstått vad som händer, som de tre aporna) och offer. Det är därför ingen direkt överraskning att denna grupp inte lyckats lösa detta övergrepp på ett professionellt sätt, utan helt enkelt försökt förneka alltihop. Samma dysfunktionella beteende finner man i alkoholistfamiljer och i sekter, vilket väl egentligen är sannyas är numera.”

– Swami Dhyan Giten

 

 

“Den centerledare som Osho själv utsåg som centerledare för cenret i Stockholm blev också huggen i ryggen genom illasinnet skvaller och förtal och lämnade centret.”
– Swami Dhyan Giten

“Alltid samma hallå kring det du gör, och gör bra ”

-Marie Söderberg, psykoterapeut, Stockholm, som har gjort grupper och satsang med Giten i 25 år

“Continue to work despite the hate that is directed at you. The more hate you awake – the more dangerous you are viewed by the evil. It is a good grade.”

– Brage Norin, professor in theoretical physics, internationally recognzed researcher in climate change, representative to The Swedish Energy Commission in China, Consultant at The Swedish think tank Skogsa

 
“Sad to hear, but no surprice really, these tendencies are in us all and everywhere. Spiritual ego is maybe the strongest.”
– Azman Hansraj Högberg, Sweden
“Fortsätta ditt goda arbete, där du är uppskattad och lägg inte någon energi på dem som inte uppskattar dig. Låt dem inte dra ner dig till en konfliktnivå som inte gagnar dig.”
Lennart Hallstrom, redaktör, Ljusa sidorna

“När det finns kärlek och sanning, så upprätthåller livet relationen av sig själv. När det inte finns kärlek och sanning, så förändras relationen.”

– Swami Dhyan Giten

 

Giten tillhör ingen andlig organisation eller tradition, utan han är bara intresserad av att utforska vad det innebär att leva med öppna ögon.

Den svenska sannyasrörelsens grupp Neo-sannyas Sverige på Facebook har attackerat och trakasserat Giten.

Sannyasrörelsen är den sekt, som lyckades mörda sin egen mästare och som är klassade som en terroristorganisation av amerikanske Homeland Security.

Endast 1 person av c:a 200 medlemmar insåg att detta övergrepp inte var acceptabelt, medan övriga helt enkelt förnekade.

Genom att gå in på sannyasgruppen Neo-sannyas Sverige på Facebook och klicka på de tre punkterna till höger om knappen “Gå med i gruppen”, så kan du protestera mot trakasseriet mot Giten.

När du klickar på dessa tre punkter, så kommer en ruta upp där du anonymt kan klicka på punkten “Denna grupp trakasserar en vän till mig”, vilket görs att denna grupp anmäls för trakasseriet mot Giten.

Enligt Facebooks regler så är trakasserier mot en índivid en grund för att stänga en site.

Läs mer om trakasseriet mot Giten nedan.

 

GITEN KALLAD FÖR “EN BEDRAGARE”, “EN IMITATÖR” OCH “EN SJÄKVUTNÄMND PÅVE” PÅ SVENSKA SANNYAS-FACEBOOK-GRUPPEN “SANNYAS SVERIGE”

Ganga Hoffmans inledande attack mot Giten på sannyas-Facebook-siten Neo-sannyas Sverige” gjorde att många trodde att det var fritt fram för att projicera sin negativitet och projektioner mot Giten, vilket innebar att Giten blev attackerad av c:a 30 stycken sannyasins. Giten blev bl.a. kallad för “ett skämt”, “en bedragare”, “en imitatör” och “en självutnämnd påve.”

Giten skrev ett bemötande av detta, men detta censurerades av sitens administratör.

Till slut gjorde Giten en polisamälan grovt förtal och kränkning mot dessa personer och han lämnade denna site. Ingen person från denna site har tagit något ansvar eller bett om ursäkt för detta.

Efter att Giten informerat om att han gjort en polisanmälan, så ansåg bl.a. Satyo Halldin att Giten inte ser hur han agerar, att han tycker synd om Giten och att han tycker att Giten borde söka psykolog hjälp.

Nedan följer denna händelseutveckling i sammandrag med kommentarer från Gitens studenter. Responserna från Gitens vänner las också ut på denna sannyas-siten, men den censurerades också av sitens administratör.

***

Ganga Hoffmans inledande attack mot Giten

Ända sedan du började “spela guru” har jag undrat över vad du håller på med. Det finns gott om självutnämnda upplysta mästare som samlar Osho-vänner runt sig. Var och en är fri att välja i varje ögonblick.
För mig är allt det du skrivit i den här gruppen ett stort skämt – en lek- och tyvärr inte i samma klass som de skämt och de lekar som Osho och livet självt visar.
Allt det du talar om, orden du använder, går att hitta i böcker, filmer och audio-filer från Osho. Du är en simpel imitatör. Att spela teater är en konst och du är en god skådespelare och regissör.
Går du djupare än så? Jag vet inte.

– Ganga Hoffman, Leg. sjukgymnast,  tidigare anställd påHuddinge Universitetssjukhus, nu anställd på Rehab Nordväst, Solna

Hoffman har inte träffat Giten på 30 år och har aldrig deltagit i satsang med Giten. En av Gitens satsangdeltagare känner Hoffman och beskriver henne som som “en tragisk figur utan vänner.” Hon säger att hon har sett Hoffman begå liknande maktövergrepp mot fyra andra personer. Hoffman har i mer än 20 år ägnat sig åt skvaller och maktövergrepp på Osho-centret i Stockholm, där hennes beteende har skyddats av ledarna och av det allmänna dysfunktionella klimatet. Den centerledare som Osho själv utsedde för centret i Stockholm ansåg att dylikt skvaller var “sjukligt” och jagade personer som ägnade sig åt detta. Men tyvärr blev denna centerledare också utsatt för detta illasinnade skvaller och lämnade centret.

Både polisen och Gitens juridiska ombud undrade vilken grund Hoffmans påståenden har eftersom hon inte har träffat Giten på 20 år och inte har deltagit i någon kurs med honom. Gitens juridiska ombud ville yrka på en psykologutvärdering av Hoffman.

Vi har också varit i kontakt med Karolinska, där Hoffman är utbildad som sjukgymnast. Karolinska rekommenderar en anmälan till IVO, Inspektionen för Vård och Omsorg. På IVO tar en handläggare detta ärende allvarligt och säger att detta är en utredning om lämplighet, etik och brott genom förtal. Handläggaren på IVO säger också att sjukgymnaster, psykologer och läkare har samma etiska riktlinjer att hålla sig till. En anmälan till IVO kommer att göras.

HOFFMANS NEGATIVA OMDÖMEN “GILLADES” AV C:A 20 PERSONER. Efter Hoffmans notis, så hakade nästa person på Hoffmans negativa omdömen om att vara en “guru”. Thomas Ekenman, IT-konsult hos KPA Pension och Folksam, som aldrig ens har mött Giten, ansåg att Giten var en “hittipåguru”, men att “även en hittipåguru kan väcka några”.

 

RESPONS FRÅN SATYAMA PADMA

Satsangdeltagaren Satyama Padma kommenterade dessa negativa omdömen med att att satsang med Giten är himmelriket och att det inte är något fake.

 

GITENS RESPONS PÅ ATTACKEN MOT HONOM:
A LETTER FROM GITEN TO PREM PATHIK IN INDIA

Beloved Pathik, today the comments on the Swedish sannyas-site on Facebook “Sannyas Stockholm” was full of projections and negativity towards me: I am “a fraud”,an “imitator”, a “self- appointed pope”, but, of course, none of these people have even bothered to investigate the reality behind their projections and negativity.

They are not intelligent enough, and they are not either my target group: my invitation is to to sincere seekers, and these guys are the old power group of the old Osho center. This negativity they have also projected without words for many years since I began with satsang.

A woman ended her list of negative adjectives about me with this words: “Do you go deeper than this. I do not know”, but she is certainly not interested to know. Instead she talks about me as the person that she meet almost 30 years ago. Her ego is too hurt that I might have come “further” than her, but she is not intelligent enough to see this.

Denna respons från Giten censurerades av sitens administratör.

Information om denna attack mot Giten har skickats ut till URBAN Om Center i Stockholm, Bara Vara kursgård i Dalarna och RISK i Danmark. Alla dessa center och kursgårdar är sannyas centers och anslutna till Osho Resort i Indien, där direktörerna är stämda i högsta domstolen i Indien för samröre med mordet på Osho och för att ha stulit pengar från inkomsterna av Oshos böcker. Ingen av dessa center och kursgårdar svarade på kritiken, vilket visar vilken slags sanning som de representerar.

 

EN RESPONS FRÅN DEVA EMANUEL, DELTAGARE I SATSANG MED GITEN

“Hej Giten,
Oj ja, aha, det är därifrån den energin kommer. Det var mycket mer stelbent, okomplext och aggressivt än jag hade föreställt mig.

Tack så mycket för att du visar detta.. Face to face med min romantiska bild av andliga utveckling och vad jag vill och inte vill möta. Känns som den meditation som poängterar vad vi pratade om sist ang. inre eller yttre glädje. Det är den inre glädjen som är i kontakt med sanning. Det blir mycket att smälta.

Jag blev också chockad över kvinnans olyhördhet, det var som att lyssna till en musiker som missar intonationen och att överhuvudtaget stämma instrumentet. Hennes öppningsmening var verkligen en spegel i mig från konflikten att vara i kontakt med sin inre kärlek – och istället fastna i kommunikation från beroendet av yttre bekräftelse till sin kompis Malin.

Känner en ännu djupare tacksamhet för denna möjlighet att vara med satsang.

Ta hand om dig.

Kram Deva Emanuel”

 

RESPONS FRÅN VANYA

Hej Giten, vet du jag är inte alls så engagerad i sanyasseriet men självklart ska alla få komma till uttryck. Jag har inte sett olika kommentarer osv så jag vet inte vad som hänt. Många verkar gilla dig i alla fall.
Ta hand om dig och fortsätt skriva vackra och kloka saker.
Kram
Vanya

Vanya är lika vacker som hon är intelligent och hon var en av de få sannyasins som ifrågsatte vad som skedde.

RESPONS FRÅN PREM PATHIK I INDIEN

“I always like your new contributions.

I always feel Osho in you.

You are the right one.

There must be a few ones who are really living their lives as they like.

You are real.

Authentic on your way and self.

A loving man,

who knows the science of truth, love and life.

You will have to stand with your own being.

You can.

My love wishes to you Always.

I know you are right on your way.

The woman who are just now

searching a deeper space

can never know you.

You know yourself.

It is enough.

Love to you.”

– Prem Pathik, India

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s