Mystery of Life: Three satsang weekends with Giten on meditation, aloneness and death, August 2018 – February 2019, in Stockholm

Dhyan Gitens foto.

Mystery of Life

Tre satsang weekends med Giten om meditation, ensamhet och döden, augusti 2018 – februari 2019, som kan bokas som en serie satsang weekends eller bokas som separata weekends

“God is existence, an eternal play, without beginning or end.”

– Swami Dhyan Giten

Satsang with Giten is a taste of the eternal, a taste of the timeless. It can feel like we sat for 3 hours, while we only sat for 40 minutes.
I was so afraid that I would lose the silence that I had found during satsang in India, but I found the silence again in satsang with Giten. Samadhi is like dying. The fear that I experienced in the beginning in satsang when I went into samadhi, when I disappeared into the silence, has now disappeared totally.

Satsang with Giten is like coming home. I went into samadhi three times during a satsang weekend with Giten – and I also got a map and an understanding for how to go into samadhi again.
Before I started to attend satsang, I did not think that enlightenment was possible, but now I feel that it is possible.  Satsang with Giten confirms what I have really always known.

Jag trodde aldrig att samadhi var möjligt, men i satsang med Giten, så knackar samadhi på dörren.”

– Padma

“När jag deltog i Satsang med Giten för första gången, så kände jag att jag hade hittat rätt. Jag kände att jag hade hittat hem. Jag trodde aldrig att en 2-timmars Satsang kunde gå så djupt. Den kärlek som jag hittade inom mig själv under Satsang med Giten bara fortsatte i en veckas tid efter Satsang.”

– Iiris, speciallärare för autistiska barn och deltagare i Satsang med Moji och Eckhart Tolle

“Giten are real. Authentic on his way and self. A loving man, who knows the science of truth, love and life life.”

– Prem Pathik, India

 

Inituation, Toshen

10 – 12 augusti, 2018

The qualities of an Meditator

WHEN THE DROP BECOMES
THE OCEAN

Denna satsang weekend med Giten är en direkt insikt och erfarenhet av varande. Det är ett direkt möte med andlighet. Under denna satsang weekend kommer Giten att prata om meditatörens kvaliteter, många djupgående aspekter av meditation och grunden för att totalt gå in i den andliga erfarenhet av samadhi som Upanishaderna pratar om.

Denna satsang weekend med Giten kommer att vara fullt av praktisk visdom för dem som är mogna och redo att ge sig ut på en resa till källan, till källan av deras eget varande.

Under denna satsang weekend kommer Giten att tala om Upanishaderna, Indiens klassiska insikt och visdom: kärnan och processen i meditation, de kvaliteter som behövs av en sökare som tillåter honom att utveckla hela sina potential, farorna och fallgroparna längs vägen, att hitta sin egen inre källa till kärlek och lycka som inte är beroende av andra eller av yttre orsaker samt den harmoniska dansen mellan meditation och kärlek, mellan kärlekens väg och meditationens väg.

Denna satsang weekend stöds av stilla satsang med Giten, som är en direkt insikt och erfarenhet av varande. Det är då vi finner vår sanna potental och droppen uppgår i oceanen.

Initiering, Samarpan, Giten, kram

23 – 25 november, 2018

ABSOLUTE FREEDOM

– THE FLIGHT FROM THE ALONE TO THE ALONE

Ett sökande efter lycka och frihet

Upanishaderna är Indiens unika insikt och visdom om livets mysterier. Under dessa satsanger kommer Giten att prata om Kaivalya Upanishad. Kaivalya Upanishad är ett sökande efter den ultimata friheten. Det är en individuell ansträngning att bli fri. Det är en utforskning av existensens natur och tacklar några av livets mest fundamentala utmaningar: meditation, kärlek, kreativitet, ensamhet och att det eviga sökandet efter lycka och frihet.

Kaivalya betyder det ögonblick i vårt medvetande när vi är totalt ensamma, men vi inte känner oss ensamma. Vi är i total solitud, utan att känna frånvaron av den andra. Vi är ensamma, men så hela att det inte finns ett spår av behov av den andra för att göra oss tillfredsställda, hela och lyckliga.

Kaivalya betyder att vi är totalt ensamma i ett sådant tillstånd att helheten finns innesluten i vårt varande. Vårt varande blir helheten. Detta är en längtan hos människan som finns gömt i hans djupaste inre kärna.

All sorg är sorgen över att vara begränsad. All sorg är att “Jag är inte helheten”, “jag är ofullständig”, och så många saker behövs för att jag ska vara tillfredsställd och lycklig.

Ur denna utforskning uppstod för människan vad vi kallar religion. “Om jag inte är tillfredsställd och lycklig efter att ha uppnått allting som jag vill ha. Då behöver jag titta i en annan riktning, där jag inte är beroende av yttre saker för att bli hel, men där jag redan är hel i mig själv. Då kommer inte någonting annat att behövas för att vara hel.”

De som har sökt djupt har upptäckt att människan inte kommer att känna lycka och frihet så länge hans behov är beroende av andra. Så länge jag är beroende av andra för någonting, så är jag beroende, och det kan inte finnas lycka i beroende. Om man tittar på själva kärnan i sorg och lidande, så kommer man att finna beroende. Och den ultimata kärnan till all lycka är frihet.

Den ultimata friheten har kallats för moksha, den ultimata friheten har kallats för för nirvana, samma ultimata frihet har kallats för kaivalya. Det finns tre olika orsaker till detta.

Den ultimata friheten har kallats för moksha, eftersom det i detta tillstånd inte finns några begränsningar. Den ultimata friheten har kallats för nirvana, eftersom det i detta tillstånd inte finns något “jag”. I detta tillstånd försvinner ens individuella existens och bara existens finns kvar. Och vi kallar den absoluta friheten för kaivalya, eftersom i detta tillstånd finns bara “jag är”. “Jag är” innebär att allting finns i mig. Hela himlen finns i mig, månen och stjärnorna rör sig inom mig. Världar skapas och försvinner i mig. Detta “jag” har expanderat och blivit ett med existensen.

Kaivalya Upanishaden är ett sökande efter den absoluta friheten. Det kräver en individuell ansträngning för att bli fri. Dessa satsanger med Giten är ett sökande efter denna ultimata frihet, en undersökning och ett utforskande av kärlek, meditation, kreativitet och vägen till denna lycka och frihet.

 

 

Giten's birtday 2017, Padma i samadhi

22 – 24 februari, 2019

Life & Death

Under denna satsang weekend, så vänder Giten en meditatörs peneterande öga mot den dimma av rädsla och missförstånd, som omger fenomenet döden i vårt moderna sinne. Han klargör myterna kring döden och delar en vision om döden, som är både praktisk och djupt mystisk.

Upanishaderna är Indiens unika och klassiska insikt och visdom om livets mysterier, och Kathoupanishaden är unik bland Upanishadernas böcker. Det första som en meditatör, som vill lära känna livet, behöver gå genom är erfarenheten av döden. Kathoupanishaden är den unika och klassiska insikt och visdom, som behandlar dödens verklighet och dimensionerna bortom döden.

Att lära känna livet är att lära sig döendets konstart. Och någon som är rädd för döden är rädd för livet, eftersom döden är livets djupaste och mest mystiska center. Bara de som kan lära känna döden medvetet, med medvetenhet och ett välkomnande hjärta, kan lära känna livet.

Kathopanupanishaden är Indiens unika insikt och visdom, som behandlar dödens verklighet och dimensionerna bortom döden. Under denna satsang weekend kommer Giten att totalt  avslöja dödens myt. Han delar en vision som är både djupt praktisk och högstående esoterisk.

Kathopanupanisshaden är den klassiska indiska skrift, som har använts på samma sätt som den tibetanska dödsboken, för att hjälpa döende. Gitens kommentarer under denna satsang weekend skapar ljus och klarhet kring ett tema som berör oss alla och hjälpa oss att förstå dödens hemligheter och själens odödlighet.

Denna satsang weekend stöds av stilla satsang med Giten, som är en direkt insikt och erfarenhet av varande.

PRAKTISK INFORMATION:

TID: Satsang weekend: fredag 19-21, lördag 10-18, söndag 10-18.

PLATS: Stockholm.

KOSTNAD: 4000:- för alla tre satsang weekends, 1500:- för enstaka satsang weekend. Boka alla tre satsang weekend innan 5 augusti. Enstaka satsang weekend kan bokas 1 vecka före kursstart. Lunch ingår inte i priset, men det finns många ställen omkring för lunch.

INFORMATION OCH ANMÄLAN: swami.dhyan.giten(a)gmail.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s