Giten på YouTube: Lyssna till Gitens föreläsningar på svenska från satsang

LYSSNA TILL ANDLIGA LÄRAREN OCH FÖRFATTAREN SWAMI DHYAN GITENS 
FÖRELÄSNINGAR UNDER SOMMAREN I HÄNGMATTAN, PÅ STRANDEN ELLER PÅ RESAN
 FÖR FRI NEDLADDNING PÅ YOUTUBE
 – NY FÖRELÄSNING OM
  OM JESUS KRISTUS
 

 

 
Giten i hjärtats enhet med Yoga Innes, 5 månader, den yngsta deltagaren i 2-dagars Satsang Weekend, 6-7 juni.  2015, i Stockholm
 
“När Jesus blev döpt av Johannes Döparen, så försvann Jesus och Gud framträdde.”
“Antingen kan du vara eller Gud vara – båda kan inte vara samtidigt.”
“När du försvinner, så finns Gud.” 

 – Swami Dhyan Giten

 

Ny föreläsning av Swami Dhyan Giten om Jesus Kristus inspelad live under satsang-serien om Jesus finns tillgänglig för fri nedladdning på YouTube

Giten har talat om ett stort antal andliga teman och ämnen som berör den moderna människan t.ex kärlek, glädje, relationer, accepterande, intuition, healing, tillit, kreativitet, vänskap, andlig utveckling, medvetenhet, livet, meditation, stillhet, andlighet, mysticism, sanning, visdom, döden, enhet med livet, Gud och upplysning. Han har också talat om ett antal andliga lärare och andliga traditioner som Vedanta, Yoga, Tantra, Tao, Chakra-systemet, Lao Tzu, Patanjali, Buddha och Jesus Kristus.

Dessa föreläsningar har spelats in live under Satsang med Giten och finns tillgängliga för fri nedladdning på YouTube.

Prem Mukta, deltagare i Satsang med Giten, skrev ett mail till Giten för en tid sedan och sa att hon kände ett behov av att spela in Gitens föreläsningar under Satsang, för att kunna lyssna på dem igen.

Hon skriver i sitt mail: “Giten lyckas leverera så mycket visdom och intressant information under en kort tid att jag skulle vilja behålla allting, och ställa i ett litet skrin för vidare kontemplation.”

Satsang med Giten om Jesus Kristus fortsätter under torsdagkvällar fram till andra veckan i juli 2015.
 
Sedan tar Satsang ett uppehåll under juli och återkommer i augusti på temat Vågor & Ocean: Att leva medvetet och att dö medvetet.
 
Läs mer på The Giten Blog: www.swamidhyangiten.wordpress.com
 
 
 
Lyssna till ny föreläsning om Jesus Kristus:
 

Se alla Gitens föreläsningar på  YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCyol5EVQo6_64Gd1pFXmT8g

 
Gitens kommande bok
 The Way, The Truth and the Life – On Jesus Christ, the Man, the Mystic and the Rebel
Gitens kommande bok “The Way, The Truth and the Life – On Jesus Christ, the Man, the Mystic” and the Rebel”, vilket är en sammanställning av Gitens föredrag i satsang om Jesus Kristus mellan maj – juli 2015, får ett imponerande förord och syntes mellan vetenskap och andlighet genom förordet skrivet av Brage Norin, professor i teoretisk fysik.
 
Från förordet av Brage Norin, professor i teoretisk fysik:
Mina stora förebilder i modern tid är Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela och Dalai Lama. Alla dessa hjältar för fram samma grundläggande budskap – mänsklig inre värme och förlåtelse.
Gandhis svar på frågan om han var hindu – “Ja det är jag. Jag är också kristen, muslim, buddist och jude” – har för evigt fastnat i min hjärna. Kings berömda tal “I have seen the promised land” har också bitit sig fast i mitt inre. Mandelas nationella förlåtelseakt har bländat mig. Alla dessa superhjältar har engagerat sig djupt i politiska frågor i sin samtid. Det är för mig ett tecken på verklig storhet.
När jag stötte på Swami Dhyan Giten blev jag djupt berörd. Jag upptäckte en religiös tänkare som verkade vara helt orädd. Han tar ställning i de mest kontroversiella politiska frågorna i dagens värld – så enastående otroligt. När jag sedan började läsa närmare blev jag ännu mera berörd. Han skriver både på svenska och på engelska. Hans engelska språkbruk påminner om David Attenboroughs kliniskt vackra och klockrena engelska. Nästan alla kan förstå Gitens engelska texter utan att vara duktiga på det engelska språket. Giten kan nå ut med sitt budskap i hela världen.
Det är inte nog med det. Gitens ordformuleringskonst är förtrollande. Han skriver så att det går rakt in i vårt inre. Hans livsåskådning är densamma som alla mina andra religiösa “superstars” (Gandhi, King, Mandela, Dalai Lama). Vem är denna person – Giten – som har formulerat följande text?
It is when we open our heart that we discover a sense of unity in love wih other people, with the trees, with nature, with the sea and with the blue sky. This is the silent revolution of the heart. The human heart is the solution to the problems of the world. The human heart contains all answers.
The human heart has the capacity to expand and embrace the whole earth.
 
Översatt:
Det är när vi öppnar våra hjärtan som vi upptäcker en känsla av kärlek med andra människor, med träden, med naturen, med havet och med den blå himlen. Detta är hjärtats tysta revolution. Det mänskliga hjärtat är lösningen på världens problem. Det mänskliga hjärtat har alla svar. Det mänskliga hjärtat har förmågan att expandera och omfamna hela världen.
 
Giten har skakat om mig. Hoppas att ni läsare också upptäcker hans storhet. Mänskligheten är i akut behov av ett kärleksfullt religiöst tänkande. Vi har fått nog av fördömande gudar. Vi måste få stopp på de tusenåriga krigens helvete och ringa in det tusenåriga fredens rike. Vetenskapens skapelseberättelse har klarnat. Vetenskapen måste nu ta sitt religiösa ansvar.
Albert Einstein:
“Framtidens religion kommer att bli en kosmisk religion. Den kommer att omfatta både vetenskap och andlighet. Den kommer att bygga på en djup religiös insikt – att allt är en enda meningsfull enhet”.
 
Brage Norin – professor i teoretisk fysik, internationellt erkänd klimatforskare och konsult vid tankesmedjan Skogså

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s